Filtrează:  Filtrează

  Mâncare câini junior este o categorie de produse alimentare special formulate pentru cățeii în creștere, în general pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 luni, în funcție de dimensiunea și rasa câinelui. Această categorie de hrană este concepută pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a puiului și a sistemului său imunitar în perioada de creștere rapidă, când necesitățile nutriționale sunt diferite față de cele ale câinilor adulți.

  Iată o descriere mai detaliată a caracteristicilor principale ale hranei pentru câini junior:

  1. Conținut crescut de proteine: Mâncarea pentru câini junior are un conținut mai mare de proteine de calitate pentru a susține dezvoltarea musculară și creșterea câinelui în această etapă crucială.
  2. Conținut caloric optim: Produsele pentru câini junior au de obicei un aport caloric mai ridicat pentru a satisface cerințele energetice crescute ale puilor în creștere.
  3. Rapoartele corecte ale nutrienților: Această hrană este formulată cu atenție pentru a asigura un raport echilibrat între proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale, astfel încât sănătatea generală și dezvoltarea optimă să fie susținute.
  4. Conținut ridicat de calciu și fosfor: Acești nutrienți sunt esențiali pentru dezvoltarea oaselor și a dinților puternici în timpul creșterii.
  5. Acizi grași esențiali: Unele hrane pentru câini junior conțin cantități mai mari de acizi grași Omega-3 și Omega-6 pentru a susține sănătatea pielii și a blănii și pentru a contribui la dezvoltarea sistemului nervos și cognitiv.
  6. Includerea de vitamine și minerale: Această hrană oferă o gamă variată de vitamine și minerale pentru a întări sistemul imunitar și pentru a sprijini sănătatea generală.
  7. Formule adaptate dimensiunii și rasei: Există mâncare pentru câini junior disponibilă în funcție de dimensiunea și rasa câinelui dvs., deoarece nevoile nutriționale pot varia în funcție de aceste factori.
  8. Digestibilitate crescută: Formulele sunt concepute pentru a fi ușor de digerat pentru puii de câine, care pot avea sistemul digestiv sensibil.
  9. Absența ingredientelor potențial iritante: Unele hrane pentru câini junior evită adăugarea de ingrediente care pot fi alergenice sau iritante pentru câini sensibili.

  Este important să consultați întotdeauna un medic veterinar sau un specialist în nutriție canină pentru a vă asigura că alegeți cea mai potrivită mâncare pentru câinele dvs. junior, având în vedere nevoile specifice ale acestuia, cum ar fi vârsta, greutatea și sănătatea generală.